Dr. Valdaene Brown, ontwikkelaar van NeurOptimal
Breintalent apparaat
Een training bij BreinTalent

Hoe werkt BreinTalent?

BreinTalent maakt gebruik van een Dynamical Neurofeedback programma. Hiermee word je op een ontspannen manier getraind om oude, vastzittende patronen los te laten. Er ontstaan betere patronen, die zorgen voor rust in je hoofd en gezonde focus. Je prestaties zullen hierdoor verbeteren en lichamelijke en emotionele klachten verminderen en/of verdwijnen.

Geavanceerd programma

Wij gebruiken geavanceerde software, NeurOptimal, ontwikkeld in Canada door het Zengar Instituut. Ontspannen, vanuit je stoel, luister je naar muziek en kijk je naar beelden. Met sensoren die op je hoofd geplakt worden frequentiegebieden en activiteit gemeten. De training gaat door nauwelijks waarneembare onderbrekingen in de muziek. Je brein wint hiermee aan veerkracht en er ontstaan meer evenwichtige patronen en betere balans.

Intake en eerste sessie

Bij de intake worden mogelijke klachten aan de hand van een evaluatieformulier vastgelegd zodat we je na de laatste training het verschil kunnen laten zien. Aansluitend volgt de eerste vrijblijvende training. Wanneer je interesse hebt om  meer trainingen te volgen dan plannen we een vervolgafspraak.

Trainingsduur
Ervaringen hebben laten zien dat 6-12 trainingen voldoende zijn voor een goed resultaat. Dit hangt ook af van de aard van de ongemakken en leefgewoonten. De eerste verbeteringen, zoals meer rust, ontspanning, helderder denken en beter slapen, treden op na een beperkt aantal trainingen. Na 6 trainingen zul je belangrijke verschillen ervaren.